آنچه در این مقاله خواهید خواند:
موتور کرکره برقی یکی از قطعات مهم و اصلی کرکره برقی است که وظیفه کنترل عملکرد کرکره برقی را برعهده دارد؛ به همین دلیل به آن مغز متفکر کرکره برقی نیز گفته میشود. هر موتوری را نمیتوان روی هر کرکره برقی نصب کرد؛ زیرا باید به عوامل متعددی همچون اندازه درب، توجه کنیم.
به همین دلیل موتور کرکره برقی دارای انواع و مدلهای مختلفی است که شما باید براساس نیاز و کارکرد خودتان، مناسبترین و بهترین آن را انتخاب کنید. از جمله عواملی که در انتخاب نوع موتور کرکره برقی باید به آن توجه کنیم، عبارتند از:
- اندازه چارچوب درب
- وزن تیغهها
- میزان باز و بسته شدن کرکره برقی در طول شبانه روز
البته به این لیست میتوان موارد دیگری را اضافه کرد. گفتنی است برخی از انواع مدلهای موتور کرکره برقی، دارای قابلیتهایی از جمله تنظیم سرعت، گیربکس ضدسقوط و برق اضطراری است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
البته باید بگوییم که انتخاب مدل موتور کرکره برقی، باید با توجه به نظر متخصصین مجرب باشد. متخصصین متین هوشمند ، با سالها سابقه در زمینه راه اندازی، نصب و تعمیر انواع کرکره برقی مغازه و پارکینگ آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است. همچنین شما میتوانید برای دریافت مشاوره با تیم متخصص ما در تماس باشید.
انواع موتور کرکره برقی
همان طور که در ابتدا مقاله گفتیم، نمیتوان به طور کلی از یک موتور خاص، برای راهاندازی تمامی کرکرهها، در اندازه و وزن متفاوت، استفاده کنیم. به همین دلیل موتورهای کرکره برقی انواع مختلفی دارند که عبارتند از:
- موتور ساید side
- موتور توبولار tubular
- موتور سانترال central
هر یک از این مدلها، ویژگیهای خاص خود را دارند و باید متناسب با نیازمان، یکی از آنها را انتخاب کنیم. در ادامه این نوشته، قصد داریم تا به طور مفصل به بررسی انواع موتورهای کرکره برقی بپردازیم؛ تا شما هنگام خرید و نصب آن، کاملا با ویژگیها، مشخصات و نقاط ضعف و قوت هریک از آنها آشنا باشید.
موتور توبولار کرکره برقی (Tubular)
موتور تیوبلار یا توبولار در دو نوع تولید میشود. نوع اول این موتورها، بیشتر برای کرکره برقی های کوچک مثل کرکره برقی پنجره و بالکن قابل استفاده است. علت نامگذاری موتور توبولار به این دلیل است که، این موتور لولهای شکل، در داخل شفت یا لوله تیوب کرکره قرار گرفته میگیرد. موتور توبولار کرکره برقی برای استفاده از کرکرههایی مناسب است که وزن کمی (در حدود 140 کیلوگرم) دارند. موتور توبولار از توان و قدرت 30 الی 140 نیوتن بر متر مربع تولید و در بازار عرضه میشود.
نوع دوم موتورهای توبولار، کاربرد صنعتی دارد. موتورهای نوع دوم با قدرتهای ۲۳۰ و ۳۰۰ نیوتن بر مترمربع، ساخته شده و میتواند برای کرکرههایی با وزن ۵۰۰ کیلوگرم، مورد استفاده قرار بگیرد. قیمت موتور توبولار کرکره برقی نسبت به سایر انواع موتورها، ارزان تر است اما توجه داشته باشید که این موتور برای مکانهایی که تردد کمی دارند، مناسب است.
توجه داشته باشید که در زمان خرید موتور توبولار، به شما یک آچار فابریک داده میشود؛ که به کمک آن میتوانید زمانی که برق قطع میشود، به راحتی کرکره را بالا و پایین ببرید. همچنین گفتنی است که هر نیوتن توان و قدرت موتور کرکره برقی، معادل 1.8 کیلوگرم است؛ به طور مثال موتور توبولاری با قدرت 80 نیوتن، میتواند کرکرهای با وزن ۱۸۰ کیلوگرم را بالا بکشد.
آموزش نصب موتور توبولار کرکره برقی
در این ویدیو مراحل نصب موتور کرکره برقی توبولار به صورت عملی، آموزش داده شده است. اگرچه پیشنهاد مجموعه متین هوشمند این است که برای نصب آن بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید.
عملکرد موتور توبولار در زمان قطعی برق
موتورهای توبولار دارای آچار خلاص کن است که به کمک آن در زمان قطعی برق، میتوان کرکره را بالا و پایین برد. شما باید دستگیره خلاص کن گرفته و آن را داخل موتور بچرخانید، تا کرکره به حرکت بیفتد و بالا و پایین برود. گفتنی است در صورتی که آچار مخصوص نداشتید، میتوانید از آچار جک خودرو استفاده کنید.
موتور ساید کرکره برقی
موتور ساید یکی از انواع موتورهاب کرکره برقی است که با آن موتور راست و کناری نیز گفته میشود؛ دلیل آن هم ایت است که این موتور در خارج از شفت نصب میشوند. شکل ظاهری این موتور کاملا با موتور توبولار متفاوت بوده و به شکل کتابی است. موتورهای ساید، قابلیت تحمل وزنهای سنگین را داشته و به همین دلیل از آنها جهت باز و بسته کردن دربهای سنگین تا 1000 کیلوگرم استفاده میشود.
موتور ساید برای مکانهای پر تردد بسیار مناسب است و میتواند به راحتی و به تعداد دفعات بالا، باز و بسته شود. این موتورها در یک طرف درب نصب شده و با استفاده از زنجیر، درب را بالا و پایین میبرند. گفتنی است در مواقعی که موتور ساید دچار نقص فنی میشود، سیستم پاراشوت موتور فعال شده و از سقوط کرکره جلوگیری میکند. به همین دلیل این موتورها از امنیت بالایی برخوردار هستند و احتمال سقوط آنها صفر درصد است.
قدرت موتورهای ساید از ۱۵۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم است اما معمولا از موتورهایی با قدرت 600 کیلوگرم استفاده میکنند. موتورهای ساید در دو مدل ups دار و بدون ups در بازار موجود هستند. برای اطلاع از قیمت انواع مدل موتور ساید، با متخصصین متین هوشمند 02155449100 تماس حاصل فرمایید.
عملکرد موتور ساید کرکره برقی در زمان قطعی برق
همانطور که گفتیم موتورهای ساید، در مدلهای upsدار و بدون upsدر بازار موجود هستند که در مدل ups دار، با وجود قطعی برق، درب به راحتی با ریموت باز و بسته میشود. در مدلهای بدون ups نیز، به کمک زنجیر خلاص کن، کرکرهها به صورت دستی باز و بسته میشوند.
برای بالا پایین آوردن کرکره به صورت دستی در زمان قطعی برق، ابتدا کاور روی موتورهای ساید را بردارید. سپس زنجیرهایی را مشاهده میکنید که به صورت رفت و برگشت هستند؛ با چرخاندن این زنجیرها، میتوانید کرکره را به صورت دستی بالا و پایین ببرید. تنها به این نکته توجه داشته باشید که در زمان بالا و پایین کشیدن زنجیرها، فشار زیادی روی آنها وارد نکنید؛ زیرا ممکن است اهرم کلاچ بشکند.
دسته بندی انواع موتور ساید کرکره برقی
رایجترین موتورهای ساید موجود در بازار شامل این موارد میشوند.
- موتور ساید خودکار
- موتور SDC
- موتور لیفت توربو
- موتور بارزانته
موتور سانترال کرکره برقی
از موتورهای سانترال کرکره برقی، بیشتر در دربهای کرکرهای قدیمی استفاده میشود.موتور سانترال، قابلیت تحمل وزن از 180 تا 280 کیلوگرم داشته و برای مکانهای عمومی و مسکونی مناسب است. البته گفتنی است برای مکانهای پرتردد، استفاده از این موتور توصیه نمیشود و تنها برای مکانهایی که حداکثر 40 تردد در طول شبانه روز را دارند، مناسب است.
لازم به ذکر است، این موتورها قدیمی شده و موتورهای جدیدتر با قابلیتهای بهتر و بیشتر در بازار وجود دارد؛ به همین دلیل متخصصین ما نصب این سانترال را پیشنهاد نمیکنند. این نوع موتور کرکره برقی باید در داخل شفت و رول جاسازی شده نصب شود؛ به همین دلیل نصب آن کاری دشوار و نیازمند مهارت است.
در ادامه به مزایا و معایب موتور سانترال کرکره برقی خواهیم پرداخت اما در ابتدا باید بگوییم که این موتور در مقایسه با موتورهای توبولار و ساید روانتر بالا و پایین میروند. موتور سانترال میتواند کرکرههای قدیمی را به کرکرههای اتوماتیک تبدیل کند و بیشترین استفاده را، معمولاً برای تبدیل کرکرههای لانه زنبوری قدیمی به کرکره برقی مغازه دارد.
مشخصات فنی موتور کرکره برقی
در این قسمت به معرفی مزایا و معایب هرکدام از موتور ها میپردازیم و مشخصات فنی موتور کرکره برقی را بررسی میکنیم!
مشخصات فنی موتور کرکره برقی – تبولار
مزایا موتور توبولار
- موتورهای توبولار کرکره برقی در داخل شفت قرار میگیرند؛ به همین دلیل فضای کمی را اشغال میکنند. همین امر سبب شده، افرادی که با کمبود فضا مواجه هستند، از این مدل موتورها استفاده کنند.
- در موتورهای توبولار، سرعت باز و بسته شدن کرکرهها قابل تنظیم است.
- ظاهر موتورهای توبولار مناسب است و میتواند به زیبایی دکوراسیون کمک کرد.
- قیمت ارزانتر موتورهای توبولار نسبت به سایر موتورهای کرکره برقی.
- در زمان قطعی برق،میتوان دربها را به کمک آچار مخصوص، صورت دستی باز و بسته کرد.
معایب موتور توبولار
- موتورهای توبولار وزن محدودی را تحمل کنند؛ به همین دلیل برای دربهای سنگین مناسب نیستند.
- بدترین عیب این موتورها این است که سیستم پاراشوت ندارند یعنی اگر گیربکس آنها خراب شود، امکان سقوط تیغه وجود دارد و میتواند موجب ایجاد خسارتهای جانی و مالی شود.
- در مکانهایی که عرض تیغه زیاد است، نمیتوان از این موتور استفاده کرد.
- از موتورهای توبولار نمیتوان در مکانهای پرتردد و پر رفت و آمد استفاده کرد.
- برای تعمیر موتور، باید کل کرکره پایین آورده شود تا بتوان به موتور دسترسی پیدا کرد.
- فاقد قابلیت ups (ups قابلیتی است که به کمک آن در زمان قطعی برق هم میتوان کرکره را با ریموت بالا و پایین کرد.)
مشخصات فنی موتور کرکره برقی – ساید
مزایا موتور ساید کرکره برقی
- تمامی مدلهای موتورساید، دارای خلاص کن هستند و اگر برق قطع شود، میتوانند کرکره را بالا و پایین ببرید.
- موتور ساید تحمل وزن بسیار بالایی دارد.
- این موتورها، در زمان بالا و پایین آوردن کرکره، کاملا بی سر و صدا هستند.
- دارای سیستم پاراشوت، که از سقوط کرکره برقی جوگیری میکند.
- بسیار مناسب برای مکانهای پر رفت و آمد.
- نصب آسان
- در صورت خرابی، نیازی به مونتاژ کل کرکره برقی نیست و به راحتی از بیرون میتوان موتور را تعمیر و تعویض کرد.
معایب موتور ساید کرکره برقی
- موتورهای ساید داخل شفت قرار نمیگیرند و نسبت به موتورهای توبولار برای نصب، نیاز به فضای بیشتری دارند.
- موتورهای ساید نسبت به موتورهای توبولار، قیمت بالاتری دارند.
- زمان باز و بسته شدن درب توسط موتور ساید، طولانیتر است.
مشخصات فنی موتور کرکره برقی – سانترال
مزایا موتور سانترال کرکره برقی
- بالا و پایین رفتن روان، سریع و راحت
- امکان نصب روی کرکرههای قدیمی
- در زمان قطعی برق به کمک خلاص کن، میتوان کرکره را به صورت دستی بالا و پایین برد.
معایب موتور سانترال کرکره برقی
- در صورت اشتباه در نصب، ممکن است فنرهای روی بدنه کرکره خش ایجاد کنند.
- در صورت خرابی موتور سانترال، باید کل شفت کرکره برقی باز شود و به پایین آورده شود.
- به دلیل قدیمی بودن این نوع موتور، نصابهای زیادی در نصب آن مهارت ندارند؛ به همین دلیل افرادی که میتوانند این موتورها را نصب کنند، هزینه نصب بالاتری را درخواست میکنند.
- نصب دشوار
- نامناسب برای مکانهای پرتردد
لیست قیمت موتور کرکره برقی
باید گفت که عوامل متعددی در تعیین قیمت موتور کرکره برقی تأثیرگذار هستند. از مهمترین این عوامل باید به نوع موتور کرکره برقی اشاره کرد. گفتنی است موتورهای ساید به شکل کلی از تمامی انواع موتورها گرانتر هستند. همچنین موتورهای توبولار صنعتی نیز جزو موتورهایی به حساب میآید که قیمت بالایی دارند. علاوه بر آن، کشور سازندهی موتور، برند کمپانی سازنده و امکانات جانبی موتور از جمله عوامل تعیین کننده در قیمت موتور کرکره برقی به حساب میآید.
در خصوص کشورهای سازنده موتور کرکره برقی باید بگوییم که در بازار ایران، موتورهای کرکره برقی در دو نوع اروپایی و چینی عرضه میشوند که در ادامه به مقایسه آنها خواهیم پرداخت. همچنین گفتنی است که انتخاب موتور کرکره برقی، برروی قیمت نصب و خرید کرکره برقی تاثیرگذار است. در ادامه نیز لیستی از قیمت انواع موتور کرکره برقی آماده کردیم که امیدواریم مورلد توجهتان قرار گیرد.
موتور کرکره برقی |
حدود قیمت |
موتور توبولار بتا 120 نیوتن |
1.790.00 تومان |
موتور توبولار بتا 140 نیوتن |
2.000.000 تومان |
موتور توبولار نیوتن |
1.680.000 تومان |
موتور توبولار صنعتی بارزانته |
6.000.000 تومان |
موتور توبولار بارزانته 200 نیوتن |
2.900.000 تومان |
موتور توبولار بارزانته 140 نیوتن |
2.850.000 تومان |
موتور توبولار بارزانته 100 نیوتن |
2.700.000 تومان |
موتور توبولار بارزانته 80 نیوتن |
2.400.000 تومان |
موتور توبولار لیفت توربو |
1.650.000 تومان |
موتور توبولار SDC |
1.390.000 تومان |
موتور توبولار لیفت توربو 140 نیوتن |
2.150.000 تومان |
موتور توبولار اسمارت ۳۰۰ نیوتن صنعتی |
6.700.000 تومان |
موتور توبولار 12 متر مربعی ایکوال |
1.350.000 تومان |
موتور توبولار 14 متر مربعی ایکوال |
1.590.000 تومان |
موتور توبولار 140 نیوتون دکو |
2.450.000 تومان |
موتور توبولار سیرون |
2.000.000 تومان |
موتور ساید کرکره برقی تیونی |
2.100.000 تومان |
موتور ساید بارزانته 300kg AC |
3.980.000 تومان |
موتور ساید بارزانته kg600 AC |
4.450.000 تومان |
ساید سیرون kg500 DC |
5.250.000 تومان |
ساید سیرون kg600 AC |
2.400.000 تومان |
موتور ساید بتا AC 1000kg |
5.900.000 تومان |
موتور ساید بتا AC 600kg |
4.000.000 تومان |
موتور ساید اسمارت 600 کیلو گرم AC |
3.000.000 تومان |
موتور ساید اسمارت 300 کیلو گرم AC |
2.800.000 تومان |
موتور ساید اسمارت 500 کیلو گرمDC |
6.880.000 تومان |
موتور کرکره برقی روبوست DC 600 |
5.550.000 تومان |
موتور کرکره برقی روبوست DC 300 |
4.700.000 تومان |
موتور کرکره برقی روبوست AC300 |
2.300.000 تومان |
موتور کرکره ساید ایکوال DC300 |
4.850.000 تومان |
موتور کرکره ساید ایکوال AC300 |
2.250.000 تومان |
موتور کرکره ساید ایکوال AC600 |
2.450.000 تومان |
موتور کرکره برقی اروپایی بهتر است یا چینی؟
یکی از چالشهایی که در زمان خرید موتور کرکره برقی برای مشتریان مطرح میگردد، انتخاب میان مدلهای اروپایی و چینی است. کشورهای اروپایی که از دیرباز در صنعت و تکنولوژی پیشگام بودهاند و شماری از بهترین و پیشرفتهترین موتورهای کرکره برقی را در جهان عرضه نمودهاند. با این وجود به دلایل متعددی، استفاده از آنان در ایران توصیه نمیگردد. این دلایل را میتوان در محورهای گوناگونی مورد بررسی و بحث قرار داد.
- قیمت موتور کرکره برقی اروپایی در مقایسه با همتایان چینی
- محدودیتهای استفاده از موتورهای اروپایی
- کمبود قطعات جانبی موتورهای اروپایی در بازار
- کیفیت قابل قبول موتورهای چینی
- پشتیبانی قدرتمند از قطعات موتورهای چینی
مهمترین دلیلی که ایرانیان از موتورهای اروپایی استفاده نمیکنند، اختلاف قیمت غیرمنطقی آنان در کشور است. قیمتی که یک موتور کرکره برقی اروپایی بر بودجه شما تحمیل میکند به تنهایی دو تا سه برابر قیمت کل خرید و نصب یک کرکره برقی خوب با موتور چینی است.
علاوه بر آن، موتورهای کرکره برقی اروپایی، نیازمند برق سه فاز صنعتی هستند. چنین ویژگی علاوه بر محروم ساختن کاربران خانگی از این موتورها، امکان استفاده از برق اضطراری را نیز منتفی میسازند. اگر این موضوع را در کنار نایابی قطعات مصرفی و یدکی این ماشینآلات در ایران بگذارید، میتوانید به راحتی متوجه شوید که چرا موتورهای اروپایی گزینهای مناسب در انتخاب موتور کرکره برقی به شمار نمیرود.
مزیت موتورهای کرکره برقی چینی
در طرف مقابل، موتورهای چینی علاوه بر اینکه کیفیت خوبی دارند، از پشتیبانی بسیار خوبی در ایران برخوردار هستند و قطعات جانبی آنها در بازار به فراوانی موجود است. این موتورها با برق ۲۲۰ ولت شهری به راحتی کار میکنند.
اگر این موضوع را در کنار تولید موتورهای با کیفیت چینی و تحت لیسانس کمپانیهای معتبر اروپایی بگذارید، به راحتی درمییابید که چرا تا این حد شرکتهای نصب کرکره برقی شما را به استفاده از موتورهای چینی ترغیب میکنند. موتورهای موسوم به بارزانته از برجستهترین موتورهای چینی تحت لیسانس در بازار است.
بهترین ارائه دهنده موتور کرکره برقی در تهران
با تفاصیلی که در عناوین بالایی برای شما تشریح نمودیم، میتوانید به راحتی دریابیدکه هر کرکره، خود نیازمند موتور کرکره برقی خاص خود است. بنابراین با توجه به نیاز و مشخصات درب مورد نظر، میتوانید برای خرید موتور کرکره برقی مد نظر خود اقدام نمایید. متین هوشمند با بیش از یک دهه سابقه فعالیت و خدمات رسانی به هموطنان در زمینه های جک پارکینگی، در ریلی، بالابر، اپراتور شیشه ای و سایبان برقی ارزان در تهران سعی در کسب رضایت مشتریان و ارائه بهترین موتور کرکره برقی داشته است.
سوالات متداول شما عزیزان
انتخاب موتور کرکره برقی باید بر اساس این موارد انتخاب شود. • توان موتور • وزن تیغههای کرکره • گشتاور و ضریب اطمینان موتور • نوع استفاده • ابعاد چارچوب درب مورد نظر برای محاسبه توان مورد نیاز موتور، ابتدا وزن هر متر مربع از تیغه را در ابعاد کرکره برقی ضرب کنید تا وزن کلی کرکره به دست آید. با این کار میتوانید تخمینی کلی از میزان فشار وارد بر موتور را در اختیار باشید. سپس این عدد را در ضریب اطمینان و شعاع تیوب کرکره ضرب کنید تا میزان گشتاور مورد نیاز مشخص شود. شعاع تیوب کرکره همان ضخامت تیغه، به علاوه شعاع محور اصلی میباشد.
پرقدرت ترین موتورهای موتورهای ساید هستند. در حالی که رایجترین آنها موتورهای توبولار می باشند. موتورهای سانترال کمتر مورد استفاده قرار میگیرند.
مهمترین ویژگی موتورهای ساید قدرت بالاتر آنان است. به همین دلیل از آن در مکانهای بسیار بزرگ و پرتردد استفاده میشود. نحوه انتخاب موتور کرکره برقی به چه صورت است؟
موتورهای مناسب کرکره برقی در بازار چه مدل هایی هستند ؟
چرا موتور ساید، موتور کرکره برقی های بزرگ است؟
ممنون سایت عالی بود
خوشحالیم مطالب برای شما مفید بوده است
مطالب مفیدی بود.
موتور چینی دووم داره ؟
سلام. تا به امروز موتورهای چینی زیادی توسط کاربران مختلف مورد استفاده قرار گرفتهاند. این موتورها کارایی و کیفیت خود را به خوبی در عمل نشان دادهاند. البته موتورهای اروپایی از کیفیت بالایی بهره میبرند؛ با این وجود قیمت زیر عاملی مهم در خرید موتور کرکره برقی به شمار میرود.
لازم به اشاره است که موتورهای چینی خود به برندها و مدلهای مختلفی تقسیمبندی میشوند. معمولا موتورهای چینی که تحت لیسانس برندهای اروپایی تولد شدهانداز کیفیت خوبی برخوردار هستند. برخی از موتورها مانند توبلار بارزانته یا توبلار اسمارت از بالاترین سطح کیفیت برخوردارند.
تفاوت قیمت موتور چینی با بقیه چقدره ؟
قیمت نهایی نصب موتورهای اروپایی، صرف نظر از هزینههای ثانویه و ملزومات ضروری جهت عملیاتی کردن، ممکن است تا ۳ برابر هزینهی یک موتور چینی باکیفیت باشد.
کیفیت این موتور چینی ها مثل اصلش هست ؟ یا دوومی نداره.؟
دوست عزیز موتورهای چینی تقلبی نیستند و دارای کیفیت قابل قبولی هستند. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان متین هوشمند تماس بگیرید
هزینه تعمیرات موتور کرکره برقی چجوریه؟
با سلام. پاسخ به این سوال نیازمند به بررسی موتور توسط کارشناس و برآورد هزینه تعمیرات است.
سلام وقت بخیر، ما می خواهیم خونه رو بکوبیم از نو بسازیم. سال پیش از شما کرکره برقی خریده بودیم برای ملکمون امسال می خواهی قبل از خراب کردن ساختمان موتور کرکره برقی رو باز کنیم بفروشیم، شما موتور دسته دوم از ما بر میدارید؟ مشتری خودتون هستیم کرکره برقی هم خیلی استفاده نشده رفت و آمد کم بوده.
سلام دوست عزیز. جهت مشاوره بیشتر در این مورد تماس بگیرید
همه موتورهارو شما موجود دارید؟
برای استعلام از موجودی و قیمت ها لطفا تماس بگیرید. ۰۲۱۵۵۴۴۹۱۰۰