قفل برقی درب اتوماتیک

همان‌طور که می‌دانید قفل‌های قدیمی، به طور کامل قادر به تامین امنیت در برابر سرقت نبودند. در سال‌های اخیر با پیشرفت چشم‌گیر تکنولوژی، نسل جدیدی از قفل‌ها به نام قفل برقی درب اتوماتیک تولید و به بازار عرضه شده‌اند. با ابداع این قفل‌ها ضمن بالابردن امنیت، می‌توان درب‌های ورودی خانه یا پارکینگ را به شکل اتوماتیک و از راه دور هم کنترل کرده و باز و بسته نمود. این قفل‌ها یکی از انواع قفل دیجیتال محسوب می‌شوند که می‌توان با برنامه ریزی آن‌ها، از قابلیت اتوماتیک و خودکار آن‌ها نیز استفاده کرد.

برای مثال می‌توان آن را به گونه‌ای برنامه ریزی کرد که بعد از بسته شدن درب، به صورت اتوماتیک قفل شوند و یا برای برخی افراد محدودیت دسترسی ایجاد کنند. در این مقاله هر آن‌چه که لازم است در مورد قفل برقی درب اتوماتیک و انواع آن بدانید، برای شما شرح می‌دهیم؛ تا انتهای مطلب، در وب سایت متین هوشمند با ما همراه باشید.

قفل برقی چیست؟

قفل برقی یک دستگاه برای قفل کردن است که در ساز و کار آن از جریان الکتریکی استفاده شده است. این نوع قفل‌ها بدون استفاده از کلید و فقط با استفاده از ریموت کنترل قادر به باز و بسته شدن هستند. این قفل‌ها می‌توانند پس از بسته شدن درب، به صورت خودکار قفل شوند و زحمت قفل کردن درب به صورت دستی را ندارند. همچنین ایمنی بالایی دارند و بسیار کاربردی هستند.

تفاوت قفل برقی و معمولی

تفاوت قفل برقی و معمولی

از تفاوت‌های قفل برقی و معمولی می‌توان به تفاوت در ویژگی‌های زیر اشاره کرد:

کنترل از راه دور

در قفل‌های معمولی باز و بسته کردن با کنترل و از راه دور ممکن نیست. اما در قفل‌‌های برقی می‌توان با کنترل از راه دور آن‌ها را باز کرده و یا به صورت خودکار سه قفله نمود.

امنیت

قفل‌های قدیمی امنیت بالایی ندارند و به راحتی می‌توان آن‌ها را شکست. اما قفل‌های برقی از این نظر دارای امنیت زیادی هستند و غیرقابل شکستن و غیرقابل نفوذ می‌باشند.

ساختار

قفل‌های برقی از یک سطح پیچ شده برخوردار هستند که با چرخش باعث باز شدن قفل می‌شوند. بنابراین برخلاف قفل‌های معمولی نیاز نیست برای باز شدن درب، دستگیره یا اهرم را با دست بچرخانید.

کاربرد در سیستم های امنیتی

از آنجایی که قفل معمولی به راحتی تخریب می‌شود، قابل استفاده در هیچ گونه سیستم امنیتی نیست. اما قفل برقی درب اتوماتیک را می‌توان به آسانی در انواع سیستم‌های امنیتی به کار برد و با آن‌ها سازگاری بالایی دارد.

امکان بروز مشکل

با توجه به اینکه ساختار قفل‌های برقی نیمه هوشمند است، امکان ایجاد خطا و مشکل در عملکرد قفل بیشتر خواهد بود. البته اگر قفل برقی را از یک برند معتبر خریداری کنید، این مشکل ایجاد نخواهد شد.

قیمت

به دلیل اینکه قفل برقی از ویژگی‌های پیشرفته و کیفیت بالای ساخت برخوردار است، هزینه بیشتری باید برای خرید آن پرداخت کرد. در حالی که قفل‌های معمولی ارزان تر هستند.

معایب و مزایا قفل برقی درب اتوماتیک

معایب و مزایا قفل برقی درب اتوماتیک

قفل‌های برفی درب اتوماتیک مانند هر نوع وسیله دیگری دارای معایب و مزایای خاص خود هستند که این معایب و مزایا به شرح زیر هستند:

معایب:

از معایب استفاده از قفل برقی درب اتوماتیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

قفل‌های کارتی

یکی از معایب قفل‌های کارتی این است که به وسیله یک کارت باز می‌شوند. اگر این کارت را گم کنید یا خراب شود، دیگر نمی‌توانید وارد خانه یا دفتر کار خود شوید. همچنین خرید مجدد کارت می‌تواند هزینه بر باشد.

هزینه زیاد خرید

یکی دیگر از معایب انواع قفل برقی درب اتوماتیک، هزینه بالای خرید آن‌ها نسبت به قفل معمولی است. البته ویژگی‌ها و امکانات این قفل‌ها این هزینه را جبران می‌کند و ارزش خرید دارد.

امکان بروز خطا

با وجود اینکه قفل‌های برقی سیستم‌های هوشمند و پیشرفته‌ای دارند اما به دلیل ایجاد نوسانات برق یا سایر مشکلات، ممکن است با خطا مواجه شوند. البته خرید قفل از برندهای باکیفیت این مشکل را رفع می‌کند.

مزایا:

در کنار این معایب مزایا این نوع قفل‌ها نیز بسیار است، از این مزایا می‌توان به موارد زیر پرداخت:

امنیت بالا

یکی از مهم ترین مزایای انواع قفل برقی درب اتوماتیک، امنیت بالای آن‌ها می‌باشد. این نوع قفل‌ها در برابر سرقت کاملاً نفوذ ناپذیر و غیر قابل شکستن هستند. بنابراین می‌توان این نوع قفل‌ها را در مکان‌هایی به کار برد که به امنیت بالایی نیاز دارند. همچنین به دلیل اینکه کودکان نمی‌توانند این نوع قفل‌ها را باز کنند، امنیت بیشتری دارد.

نصب آسان

شاید در نگاه اول ساختار قفل‌های اتوماتیک پیچیده به نظر برسند، اما نصب این نوع قفل‌ها توسط افراد بسیار آسان و راحت است و برای باز کردن به ابزار یا مهارت ویژه‌ای نیاز ندارند.

کنترل از راه دور

از آنجایی که ویژگی‌های انواع قفل برقی قابلیت اتصال آن‌ها را به ریموت کنترل و غیره فراهم می‌کند، می‌توان آن‌ها را از راه دور کنترل کرد. به عنوان مثال اگر بخواهید در پارکینگ خود را که مجهز به درب اتوماتیک با قفل برقی است، باز کنید؛ می‌توانید بدون نیاز به پیاده شدن و تنها با یک ریموت کنترل درب پارکینگ را باز و بسته کنید.

نحوه کارکرد قفل برقی

با توجه به ‌این‌ که انواع قفل برقی درب اتوماتیک به وسیله نیروی برق کار می‌کنند، نحوه کارکرد آن‌ها نیز با جریان برق کنترل می‌شود. در این نوع قفل‌ها یک پیچ یا اهرم درون درب به داخل قاب درب چرخیده می‌شود. در این قسمت یک سری پین وجود دارد که پین‌ها با ترتیب خاصی عمل می‌کنند و باعث جابجایی پیچ یا اهرم می‌شوند. وجود سیستم‌های الکتریکی در این قفل‌ها با استفاده از موتورهای بسیار کوچک، پیچ را ایمن کرده یا رها می‌کنند.

انواع قفل درب اتوماتیک

انواع قفل درب اتوماتیک

از انواع قفل برقی درب اتوماتیک می‌توان موارد زیر را بیان کرد:

 قفل کله گاوی

یکی از متداول‌ترین انواع قفل برقی، قفل کله گاوی یا لاکپشتی می‌باشد. این قفل از محافظ برخوردار است و به قفل برقی توکار نیز مشهور می‌باشد. قفل کله گاوی از پرتقاضاترین و محبوب‌ترین انواع قفل برقی محسوب می‌شود که می‌توان برای درب‌های حیاطی و ساختمانی از آن استفاده کرد. همچنین برای درب شیشه ای اتوماتیک هم می‌توان آن را به کار برد. به علاوه بعضی از قفل‌های کله گاوی می‌توانند با ریموت کنترل و از راه دور کار کنند و به این ترتیب عبور و مرور را برای شما آسان‌تر سازند.

قفل کلونی

یکی دیگر از انواع قفل‌های برقی محبوب قفل کلونی یا زبانه دار است. جنس این قفل از گالوانیزه می‌باشد و ساخت قسمت زبانه آن با آلیاژ برنج صورت گرفته است. این قفل وسط درب نصب می‌شود و با یک ضامن درون غلاف جای گرفته و موجب باز و بسته شدن درب می‌شود.

قفل مگنتی

یکی از انواع قفل برقی درب اتوماتیک که می‌توان برای درب‌های بدون دستگیره، درب‌های شیشه‌ای، آهنی و… مورد استفاده قرار داد، قفل مگنتی یا قفل مغناطیسی است. این نوع قفل دارای مقاومت و استحکام بالایی در برابر فشار و ضربه بوده و با بهره گیری از ویژگی های مغناطیسی یا آهن ربایی موجب باز و بسته شدن درب می‌شود.

قفل مقابل برقی

یکی دیگر از انواع قفل برقی، قفل مقابل برقی نام دارد که می‌تواند بر روی اکثر درب‌های چوبی نصب شود. این نوع قفل یک زبانه سطح شیب‌دار را به زبانه درب مورد نظر وصل می‌کند تا بتوان درب را به راحتی بسته و زبانه درون قفل وارد شود.

جمع بندی و سوالات متداول قفل برقی درب اتوماتیک

نحوه عملکرد قفل برقی درب اتوماتیک به چه شکلی است؟

قفل برقی درب اتوماتیک از طریق سازوکار Fail-safe کار می‌کند. هنگامی که قفل به برق متصل می‌شود، نیروی لازم برای عملکرد این نوع قفل‌ها فراهم می‌شود و دو نیمه قفل به هم چسبیده و درب را بسته نگه می‌دارند.

انواع قفل برقی درب اتوماتیک کدام هستند؟

از انواع قفل برقی درب اتوماتیک می‌توان به قفل کله گاوی، قفل برقی معناطیسی، قفل کلونی، قفل مگنتی و قفل مقابل برقی اشاره کرد.

با پیشرفت علم و تکنولوژی، در حوزه تولید انواع قفل‌ها و تامین امنیت ساختمان‌ها نیز تحولاتی چشمگیر ایجاد شد و امروزه شاهد تولید و عرضه انواع قفل برقی درب اتوماتیک هستیم. این نوع قفل‌ها دارای مزایای بسیاری مانند نصب آسان، امنیت بالا، مقاومت و استحکام بالا، سازگاری با سیستم های امنیتی و غیره هستند و البته در کنار این مزایا، قیمت بالاتری از قفل‌های معمولی دارند. همچنین می‌توان آن‌ها را با ریموت کنترل از راه دور مدیریت و کنترل کرد.

در هنگام خرید قفل برقی مورد نظر خود حتما به یاد داشته باشید که از یک برند با کیفیت و فقط از طریق یک فروشگاه معتبر خرید خود را انجام دهید تا دچار مشکلات بعدی مانند ایجاد اختلال در سیستم قفل‌های برقی، عدم امنیت و غیره نشوید.

متخصصین متین هوشمند آماده ارائه مشاوره و راهنمایی در خصوص خرید بهترین درب اتوماتیک شیشه ای و هم‌چنین تعمیر درب اتوماتیک شیشه ای ، برای محیط شما هستند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *